Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba "Moreška i kumpanije - plesovi s mačevima na otoku Korčuli"

25.09.2021.

10:36

Autor: Radio Dubrovnik

TZ grada Korčule

TZ grada Korčule

Foto: - / -

Kao i svake godine, 27. rujna se slavi Svjetski dan turizma, a ovogodišnje geslo je „Turizam za uključiv razvoj“. Tim povodom Turistička zajednica Grada Korčule i Gradski muzej Korčula organiziraju izložbu na otvorenom pod nazivom „Moreška i kumpanije – plesovi s mačevima na otoku Korčuli“.

Izložba će biti postavljena na Trgu pomirenja od 24. rujna do 15. listopada, a otvorenje izložbe održat će se danas u 11 sati.

Mobilna izložba o plesovima s mačevima na otoku Korčuli, moreški i kumpaniji, temelji se na višegodišnjim arhivskim i terenskim istraživanjima nematerijalne baštine.

Provodi ih Gradski muzej Korčula na poticaj prof. em. Elsie Ivancich Dunin, UCLA (University of California at Los Angeles), kojoj su, kao svjetski značajnoj etnokoreologinji, otok Korčula i njegova nematerijalna blaga, trajna inspiracija. Realizacija ove izložbe rezultat je suradnje s Turističkom zajednicom Grada Korčule u programu Festivala viteških igara.

Izložba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija te Dubrovačko-neretvanske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.