Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba "Tragom Miha Pracata" učenika Pomorsko-tehničke škole

09.12.2022.

07:27

Autor: Radio Dubrovnik

Izložba "Tragom Miha Pracata" učenika Pomorsko-tehničke škole

Izložba "Tragom Miha Pracata" učenika Pomorsko-tehničke škole

Foto: Dubrovačke knjižnice / -

U okviru Dubrovačkog zimskog festivala i povodom obljetnice rođenja Miha Pracata u 13 sati u Narodnoj knjižnici Grad bit će otvorena izložba učenika Pomorsko-tehničke škole pod nazivom "Tragom Miha Pracata".

Izložba je dio projekta u organizaciji Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica kojim su u suradnji s Dubrovačkim muzejima i Državnim arhivom u Dubrovniku obilježili Dan škole (6. prosinca), 170. obljetnicu škole, ali i obljetnicu rođenja jednog od najpoznatijih i najzaslužnijih dubrovačkih pomoraca Miha Pracata.

Voditelji projekta su profesorica Hrvatskoga jezika Mariela Marković i profesori nautičkih predmeta Maro Bošnjak i Miro Boroje. U projektu sudjeluju učenici prvih razreda pomorskih nautičara koji su tragom života Miha Pracata, igrajući igru Potrage za blagom, posjetili nekoliko lokacija – Pomorski muzej, Knežev dvor, Ulicu Miha Pracata, Porat i na koncu Državni arhiv u Sponzi.

Na svim su tim lokacijama učenici dobili dio slagalice o životu i značaju ovog znamenitog pomorca, učili su o pomorstvu njegova vremena, upoznali se i sa sadržajem njegove oporuke, ali i dobili i kreativne, zabavne zadatke kako bi im ovo učenje i traganje biti zanimljivije.

Od materijala nastalih tijekom Potrage učenici će pripremiti interaktivnu izložbu čiji će dijelovi biti predstavljeni i na društvenim stranicama suradničkih ustanova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.