Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba "U nastajanju" u Lazaretima

17.03.2016.

14:38

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posjet Dubrovniku kao dio ocjenjivačkog postupka i procesa za dodjelu titule Europske prijestolnice kulture jednom hrvatskom gradu, održat će se 21. ožujka. U Lazaretima će tim povodom biti otvorena izložba kao prikaz procesa dubrovačke kandidature pod nazivom "U nastajanju".

 Izložba će biti otvorena 19. ožujka u 19 sati, a u Lazarete u završnici dubrovačke kandidature stižu   umjetnici koji djeluju u sklopu zagrebačkog autonomnog kulturnog centra Medika, Miron Milić, Stipan Tadić i Goran Rakić Chez u sklopu projekta „Preuzimanje“. Stipan Tadić zajedno će s građanima skicirati svoje viđenje arhitekture grada a Miron Milić i Goran Rakić Chez stvorit će u Lazaretima umjetničku instalaciju od nekonvencionalnih materijala  i približiti zainteresiranima street art scenu. U okviru procesa pripreme dubrovačke kandidature za Europsku prijestolnicu kulture Miron Milić već je u sklopu projekta „Grad kandidat: Razotkrivanje“ napravio mural “Novi horizont” u luci Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.