Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba u spomen Predragu Vušoviću Pređu

31.07.2016.

15:15

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovačke ljetne igre će 1. kolovoza u Sponzi izložbom "Pređu u spomen" obilježiti petu godišnjicu smrti Predraga Vušovića Pređa (1960.-2011.) glumca koji je brojnim ulogama, posebice u Držićevim komedijama, ostavio važan trag u novijoj kronologiji dramskog programa Igara.

Ostao je upamćen po cijeloj galeriji Držićevih likova u "Dundu Maroju", "Grižuli", "Arkulinu" u Vojnovićevom "Ekvinociju" ali i frančezarijama i drugim predstavama koje su ostale u sjećanju upravo po njegovim glumačkim ostvarenjima. Dobitnik je Nagrade Orlando za svoga Pometa u Magellijevom "Dundu" na Pustijerni, ostvario je brojne uloge na filmu i televiziji a u 50-godina života njih četrdeset proveo je na sceni. Matica hrvatska Dubrovnik objavila mu je posthumno 2012, godine zbirku pjesama "Slušaj srce". Autorica izložbe u "U spomen Pređu" je Jagoda Buić. Izložba će biti otvorena u 19.30 sati i moći se pogledati do 10. kolovoza. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.