Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložbe fotografija Matre Bratoš i Dejana Stokića

01.08.2016.

11:57

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovačke ljetne igre, u nastavku svoga popratnoga izložbenog programa, predstavit će 2. kolovoza u Lazaretima izložbe fotografija Mare Bratoš "Pokret i ekspresija" i Dejana Stokića "Sjećanje jedne mladosti".

Izložba Mare Bratoš potvrđuje kako ona s puno razumijevanja i dara fotografski sljubljuje krhku građu kazališnog trenutka poštujući pritom i karakter glumca i dramskog zbivanja. Izvanrednim osjećanjem za dramatiku, za izraz, za suptilno osjećanje glumca, za gledatelja u mraku često dalek i neuhvatljivi trenutak čini vidljivim. Na tom tragu djeluje i Dejan Stokić. On je ponajprije osjetljiv na krajolik,  na sintezu elemenata svog zavičaja: mora i kamena. Njegov Dubrovnik mjesto je trenutaka prolaznosti, više odlazaka nego vraćanja. U svojoj jednostavnosti i poštenju, toplini i simpatiji, Stokićeve fotografije bude uspomene i sjećanja - ne samo osobne  biografske nego i one duha vremena, zapisala je u katalogu izložbi Marija Tonković. Izložba će u Lazaretima biti otvorena u 21 sat i moći će se pogledati do 25. kolovoza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.