Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Kafetarija" na Stradunu u programu 67. Igara

12.08.2015.

21:19

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz Dubrovačkih ljetnih igara obavještavaju da će u sklopu dramskog program 67. Dubrovačkih ljetnih igara biti premijerno prikazana "Kafetarija" u prijevodu i adaptaciji Frana Čale.

Sa Festivalskim dramskim ansamblom novu postavu "Kafetarije" režirat će Vinko Brešan a premijera je planirana za 29. srpnja idućeg ljeta. Redatelj Vinko Brešan boravio je u Dubrovniku razgledajući lokacije i, u suradnji s pomoćnicom intendanta Igara za dramsk program Mani Gotovac, kao scenski prostor nove "Kafetarije" izabrao je Stradun. Podsjetimo,  „Kafetarija“ prema komediji  „La bottega del caffè“ Carla Goldonija u prijevodu i adaptaciji Frana Čale, premijerno na Igrama odigrana u režiji Tomislava Radića 1978. na Gundulićevoj poljani, a na repertoaru Igara je bila deset godina uz neponovljiva glumačka ostvarenja među kojima su svoje antologijske uloge ostvarili Izet Hajdarhodžić i Miše Martinović. Podsjetimo, neslužbeno je, za novu festivalsku sezonu, bio najavljen povratak "Dunda Maroja" Marina Držića u režiji Krešimira Dolenčića na Gundulićevu poljanu ali i ponovno uprizorenje Shakespearovog "Hamleta" na Lovrjencu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.