Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kako pratiti generalnu probu i otvaranje 71. Igara u Portu?

06.07.2020.

17:02

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Foto: - / -

Svečano otvaranje 71. Dubrovačkih ljetnih igara održat će se u petak 10. srpnja u 21 sat u Portu, ceremonijom u režiji Marine Pejnović. Pozornica tako postaju veliki i mali mul te prostor ispred Arsenala, dok će se zastava Libertas zavijoriti na tvrđavi sv. Ivan.

UPUTE ZA PUBLIKU NA PESKARIJI I ZIDINAMA

Publika će biti smještena na rivi od Peskarije do ponte od Svetog Ivana prema Porporeli te na zidinama od Svetog Ivana do Galerije Dulčić Masle Pulitika. Stajaća mjesta bit će označena znakom X za dvije osobe uz propisani razmak. Ulazi za publiku su mala vrata od Akvarija (maksimalno 200 ljudi) i ulaz na zidine na Svetom Ivanu (maksimalno 120 ljudi). Ulazi će biti otvoreni u 20 sati pa do popunjenja dostupnih i označenih mjesta. Publiku se moli da koristi dezinficijense za ruke dostupne na ulazima te se preporučuje nošenje maski.

UPUTE ZA PUBLIKU NA PLOVILIMA

Publika Otvaranje može pratiti i sa svojih plovila na vezu u portu, a preporuka je da s pratnjom dođu na mala vrata od Akvarija ili na ulaz od Peskarije, ovisno o pozicijama vezanih brodica, između 20 i 20.30 sati.
Svi zainteresirani za praćenje ceremonije će moći doploviti sa svojim brodicama najkasnije do 20.30 sati te se također savjetuje držanje preporučene distance unutar plovila. Mole se vlasnici da ne uplovljavaju s namjerom privezivanja tijekom odvijanja ceremonije, odnosno od 19.00 sati do 22.00 sata. Plovidba u Gradskoj luci Dubrovnik bit će regulirana uz nadzor nadležnih tijela.

Održavanje generalne probe s publikom planirano je u četvrtak 9. srpnja u ponoć uz pridržavanje svih mjera fizičke distance kao i za Svečano otvaranje. Vlasnici plovila mole se da ne uplovljavaju s namjerom privezivanja tijekom odvijanja probi od 20.30 sati do 1 sat iza ponoći.

Tradicionalni vatromet će održati odmah po završetku ceremonije svečanog otvorenja, nakon 21.45 sati, s pontona na moru između Komarde i Banja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.