Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kamber i Škobelj otvorili "Jesenji glazbeni moskar"

14.10.2019.

11:51

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Sinoćnjim koncertom u palači Sponza, dubrovački glazbenici, violinistica Dora Kamber i gitarist Pero Škobelj otvorili su ciklus "Jesenji glazbeni moskar" koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar.

Glazbenici su nastupili s djelima Weissa, Piazzolle, Schuberta i Miroslava Miletića i oduševili brojnu publiku u Sponzi.

Ciklus se nastavlja u utorak 15. listopada u Kneževu dvoru programom filmske, latino i pop glazbe. DSO komornim "Pops" sastavom ravnat će Slobodan Begić, dok će kao solist nastupiti trubač Džemal Cakić, a za brojne zanimljive obrade aranžmane je priredio Damir Butigan. Početak koncerta je u 20.30 sati.

Program filmske i popularne glazbe posljednjih je nekoliko godina okupljao brojnu domaću i stranu publiku. Za sve koji su se zaželjeli omiljenog programa, a i one koji bi htjeli poslušati koncert po prvi put, DSO pops sastav za ovu priliku priprema glazbu iz filmova Miris žene, Kum, Sjećanja jedne gejše, James Bond, Totanik, iz serije Igra prijestolja, zatim svevremenske hitove Guantanamera, Volare, Sway i New York New York, kao i glazbu grupe Queen, ABBA-e, Beatlesa i brojne druge popularne skladbe.

Ulaznice su dostupne u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14.30 sati, u Luži, u gift shopu Dubravka na Pilama i agenciji Perla Adriatica na Pločama. Ulaznice se mogu kupiti i pred ulazom sat vremena prije početka koncerta, a popusti za građane mogu se ostvariti isključivo na blagajni Orkestra. Za više informacija kao i za rezervacije, kontaktirati broj 020 417 110.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.