Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kampaneli i Baruni slavili na Večeri mješovitih klapa u Blatu

19.06.2019.

11:58

Autor: Radio Dubrovnik

FDK Omiš

FDK Omiš

Foto: - / -

U Domu kulture u Blatu u subotu je održana Večer mješovitih klapa FDK Omiš na kojoj su se za Zlatni lipin cvit (nagrada stručnog ocjenjivačkog povjerenstva) i Zlatni lipin cvit ( nagrada publike) natjecale klape Puntadura Vir, Volat Pučišća, Barun Sveta Nedelja i Kampaneli iz Donjih Kaštela.

Festivalsku zastavu podignuo je ravnatelj FDK Omiš Mijo Stanić koji je u ime direkcije i pozdravio sve okupljene,a nakon čega je načelnik općine Blato Ante Šeparović i službeno otvorio večer u Blatu.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu mag. art. Marijo Krnić, prof. Dalija Gavranić i prof. Velebit Veršić najboljima je ocijenio mješovitu klapu Kampaneli iz Donjih Kaštela, dok je publika u dvorani najviše simpatije poklonila klapi Barun iz Svete Nedjelje koju čine članovi iste obitelji. Obje klape zavrijedile su nagradu Zlatni lipin cvit.

U programu večeri još su nastupile mješovite klape Puntadura - Vir i Volat - Pučišća.

Mali broj prijavljenih mješovitih klapa nije ni malo utjecao na visoku kvalitetu ove lijepe klapske večeri koju je vodila Andrea Joković, a klape su osim u natjecateljskom dijelu programa brojne posjetitelje oduševile i u revijalnom dijelu večeri, dok su se zbrajale ocjene žirija i glasovi publike.

FDK Omiš i Općina Blato uspješno surađuju već petnaestu godinu zaredom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.