Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Kate Kapuralica" opet u teatru!

18.06.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

KMD

KMD

Foto: - / -

Od četvrtka do subote, 18., 19. i 20. lipnja od 20 sati će u Kazalištu Marina Držića zaigrati "Kate Kapuralica". Nakon nužnih odgoda u ožujku i travnju, komedija u režiji Ivice Kunčevića prema tekstu Vlaha Stullija se vraća na Veliku Scenu KMD-a!

Komedija "Kate Kapuralica" dramski je fenomen hrvatske književne baštine koju je dubrovački pučanin, frankofil i jakobinac, službenik državnog saniteta Republike, Vlaho Stulli, napisao 1800. godine u doba opće razgradnje socijalnog tkiva Dubrovnika.

Tekst je ponovno otkrio Marko Fotez objavivši ga u "Mogućnostima" 1964., a na scenu ga postavivši u Splitu 1966. u vlastitoj režiji. Dubrovačka publika već je gledala "Katu Kapuralicu" u produkciji Gradskog kazališta Marina Držića i to u režiji Tomislava Radića, pa kasnije Petra Večeka. Izbor Ivice Kunčevića za novu inscenaciju bio je logičan izbor u ovom antologijskom nizu.

Igraju: Izmira Brautović, Branimir Vidić, Bojan Beribaka, Ivana Gulin, Nika Lasić, Hrvoje Sebastijan, Edi Jertec, Mirej Stanić, Nina Hladilo, Nikola Sekulo, Boris Matić, Andreo Bezić i Paula Japunčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.