Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kazališna družina "Kolarin" na Mljetu s "Marom Fjočicom"

24.07.2021.

16:23

Autor: Radio Dubrovnik

KD Kolarin

KD Kolarin

Foto: - / -

Kazališna družina Kolarin gostuje na Mljetu s predstavom "Mare Fjočica", autora Joza Lovrića Jadrijeva u režiji Paola Tišljarića. Predstava će se igrati u Prožuri večeras u 21 sat. Kolarini zahvaljuju obiteljima Đivanović i Jančić što su im ustupili svoje kuće kao dio scenografije u predstavi.

Također, Ivan Boban, dugogodišnji član KD Kolarin će na Mljetu imati premijerni nastup u ulozi kapetana Cvijeta.

 

O PREDSTAVI:

Komediju Josipa Lovrića “Mare Fjočica” režira Paolo Tišljarić, kojemu je ovo već četvrta suradnja s KD Kolarin. Maru Fjočicu autor je napisao potkraj sedamdesetih, a u dubrovačkom teatru se izvodila početkom osamdesetih. Privukla je velik interes publike pa je njezin odjek uspoređivan sa Stullijevom Katom Kapuralicom. Zato je 1983. g. u Pilama snimljena i za državnu televiziju, kao još jedan komad dubrovačkoga ambijentalnog teatra.  Više  je puta zadnjih godina reprizirana na HTV-u pa su je mogli vidjeti i mlađi naraštaji. Lovrić je uvijek naglašavao kako drama kao forma valja biti pisana prvenstveno za čitanje, a uprizorenje joj može biti samo dodatno ostvarenje. Vjerojatno se iz toga razloga dramske dionice u Mari Fjočici nižu bez oznake o tome tko ih izgovara. Lovrić u ovoj neodoljivoj komediji, na  simpatičan način, portretira dubrovačku siđelicu Maru Fjočicu, koja se usprkos ljubomori svojih jezičavih susjeda ženi za umirovljenog kapetana Cvijeta, a tako stvara autentičnu sliku Dubrovnika onda, ali i danas, u kojoj će se prepoznati različite generacije gledatelja.

 

REDATELJ: PAOLO TIŠLJARIĆ

IZBOR KOSTIMA: AIDA MACHIEDO

OBRADA GLAZBE: ŽARKO DRAGOJEVIĆ

TEHNIČKA PODRŠKA NA LOKACIJI: FIFI SOUND

JEZIČNA SAVJETNICA: IVANA LOVRIĆ JOVIĆ

GRAFIČKO OBLIKOVANJE: MAJI STUDIO

 

ULOGE:

MARE FJOČICA – MARINKA METKOVIĆ

GOSPAR CVJETO – IVAN BOBAN

LINA – JELENA MARŽIĆ

LUKRE – JELICA ČUČEVIĆ

ŠIME – ANTE TONĆI ĐURKOVIĆ

ĐURO – LEO MRKIĆ

KONOBARICA – AIDA MACHIEDO / DARIJA MIKULANDRA ŽANETIĆ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.