Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kazališna gostovanja na Igrama

15.08.2013.

10:55

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka, sinoć je na Dubrovačkim ljetnim igrama gostovala predstava Glumačke družine Histrion, monodrama „Moj slučaj“ koju je po tekstovima, zapisima i stihovima Vlade Gotovca režirao i odigrao Boris Svrtan.

 U dvorištu Poslijediplomskog središta Svrtan je pred punim gledalištem nadahnuto odigrao monodramu na osnovu dramskog predloška koji je prijede petnaestak godina priredio Čedo Prica. U nastavku kazališnih gostovanja u dramskom programu Igara u 17. kolovoza kazalište iz Šibenika odigrat će adaptaciju Molierovog „Škrca“ pod naslovom „Škrtićina“ u režiji Zorana Mužića. Nakon nekoliko godina, ponovno će na Dubrovačkim ljetnim igrama sudjelovati Kazalište Marina Držića ovog ljeta sa predstavom „Braća Karamazovi“ Dostojevskog u režiji makedonskog redatelja Dejana  Projkovskog premijerno prikazanoj u Dubrovniku u završnici sezone tijekom lipnja. U sklopu programa „Pisci u Sponzi – I da te ljubim i da te čuvam“ gostovat će 22. Kolovoza Hrvatsko narodno kazalište iz Varaždina s predstavom „Pričaj mi o Gorkome“ Mani Gotovac.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.