Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

10:06 / 29.07.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

"Kazališni studio" poziva na Ljetnu kazališnu radionicu za djecu i mlade

Kazališni studio

Kazališni studio

Foto: - / -

Već jedanaesti put umjetnička organizacija Kazališni studio organizira Ljetnu kazališnu radionicu namijenjenu djeci i mladima od 12 do 22 godine, koja se ostvaruje u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, od 3. do 14. kolovoza u dvorištu Ljetnikovca Skočibuha.

"Posljednjih smo se šest godina posvetili dramama Marina Držića (Venere i Adon, Pjerin, Tripče de Utolče, Džuho Kerpeta, Tirena i Skup) te se ove sa zadovoljstvom upuštamo u odgovorno poigravanje s jednom od njegovih najpoznatijih... pastorala?... ekloga?... rustikalno-mitoloških drama?... ili (kako je Držić naziva jednostavno) 'komedija'?... kojoj ni pravo ime ne znamo, ali je poznajemo pod imenom GRIŽULA iliti PLAKIR", ističu iz Kazališnog studija.

Zainteresirani mladi Dubrovčani mogu se prijaviti do 31. srpnja 2020. na: kazalisnistudio@gmail.com i postati dijelom ove po mnogo čemu jedinstvene ljetne kazališne avanture.

Program podržavaju Grad Dubrovnik i Ministarstvo kulture RH.

Kazališni studio ove godine obilježava 19 godina djelovanja, što je pravi uspjeh za jednu neovisnu kulturnu organizaciju.