Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kazalište La MaMa s "Piladom" u Lazaretima

11.07.2016.

10:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Art radionica Lazareti u sklopu svoga kazališnog programa Scena Karantena ugostit će 12. srpnja ansambl kazališa La MaMa iz New Yorka s predstavom "Pilad" Piera Paola Pasolinija u režiji Ivice Buljana.

La MaMa u programu Art radionice Lazareti gostuje ponovno nakon petnaest godina kada je na Lokrumu bila odigrana predstava "Sedmorica protiv Tebe". Ove godine na gostovanju u Dubrovniku La MaMa dolazi  također s antičkom tematikom, ali ovoga puta reinterpretacijom priče o Orestu i Piladu prema tesktu Piera Paola Pasolinija. Radi se o reinterpretaciji odnosa Pilada i Oresta iz grčke mitologije i Orestije. "Poetična je i tragična meditacija o demokraciji, konzumerizmu i borbi za stvarne društvene promjene. Ritam i emocija Pasolinijeva teksta, u prijevodu Adama Paolozze i Coleen McPherson, pojačani su glazbom i pokretom ugrađenima u ovu predstavu Ivice Buljana i Great Jones Repertory Company, tvoreći totalni teatar pokreta, tekst, spektakla i glazbe." -piše u najavi predstave. Izvedba je u 21.30 sati. 

 Redatelj:

Ivica Buljan

Izvođači Great Jones Repertory Company:

Maura Donohue / Eugene the Poogene / Cary Gant / John Gutierrez / Valois Mickens / Tunde Sho / Chris Wild / Mia Yoo / Perry Yung

Poseban gost:

Marko Mandić

Prevoditelji na engleski jezik:

Adam Paolozza / Coleen MacPherson

Titlovi na hrvatski jezik:

Ivica Buljan / Mani Gotovac

Autor glazbe:

Michael Sirotta

Dodatna glazba:

Yukio Tsuji / Heather Paauwe

Kostimografkinja:

Ana Savić Gecan

Asistent redatelja:

Arthur Adair

Trener trupe:

George Drance

Dramaturg:

Zishan Ugurlu

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.