Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kazalište Marina Držića i Teatar Lero u Noći kazališta

15.11.2014.

00:05

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu manifestacije Noć kazališta večeras će svoje predstave prikazati Kazalište Marina Držića i Studentski teatar Lero.

Danas će se u cijeloj Hrvatskoj održati kulturna manifestacija Noć kazališta. Ovogodišnja šesta Noć kazališta održat će se u 43 grada pod motom „Nisu izbori, a svi se trgaju za stolicu“. Na ukupno 76 pozornica  moći će se pogledati oko 150 predstava od 94 različite institucije, kazališta, kazališnih grupa i udruga. Uz predstave bit će i preko 70 različitih popratnih programa. Noć kazališta u Dubrovniku ponudit će dvije predstave. Kazalište Marina Držića prikazat će repriznu izvedbu predstave „Nalik na tikvu“ Daniila Harmsa  u režiji Gorana Golovka u kojoj igraju Elvis Bošnjak i trpimir Jurkić večeras u 19 sati i 30 minuta. Studentski teatar Lero premijerno će prikazati  predstavu „Ponekad negdje“ Samuela Becketta u režiji Davora Mojaša, dvadesetminutnu scensku etudu posebno pripremljenu za Noć kazališta. U predstavi igraju: Ksenija Medović, Zvončuca Šimić, Ana Petrović i Leona Ribić. Lerove izvedbe su večeras u 18 i 19 sati na  u Lazaretima. Sve dubrovačke izvedbe u Noći kazališta su besplatne. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.