Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kazalište Marina Držića na Marulićevim danima

23.04.2013.

15:42

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu je otvoreno 23. izdanje Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta Marulićevi dani.Na Festivalu će dubrovačko kazalište prikazati predstavu "Prasac koji gleda u sunce".

 Do 28. travnja  u službenoj će konkurenciji biti prikazano deset hrvatskih drama nastalih u produkciji kazališta iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije po izboru ovogodišnjeg izbornika Darka Lukića. Na ovogodišnjim Marulićevim danima sudjelovat će i Kazalište Marina Držića s prošlogodišnjom produkcijom, predstavom “Prasac koji gleda u sunce” Olje Lozice u režiji autorice. Festival je otvoren izvedbom  najbolje domaće kazališne produkcije u 2012. godini, drame “Unterstadt” prema romanu Ivane Šojat Kuči u režiji Zlatka Svibena. Ovu će predstavu, kako je najavljeno vidjeti i dubrovačka festivalska publika na 64.dubrovačkim ljetnim igrama. Osim natjecateljskog programa značajan segment festivala je i njegov popratni dio. Ove su godine predviđena dva okrugla stola na kojima će sudjelovati ugledni teatrolozi, dramski pisci i ravnatelji kazališta i kazališnih festivala iz zemlje i regije. Tako će se sutra održati okrugli stol “Hrvatsko dramsko pismo danas - položaj domaćeg pisca i teksta u repertoarima i medijima”.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.