Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

15:40 / 18.02.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Klapa Kaše nominirana za Porina

Klapa Kaše

Klapa Kaše

Foto: - / -

Album dubrovačke klape Kaše "Misa svetoga Vlaha" nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolji album klapske glazbe!

Skladateljsko je djelo Vicka Dragojevića, voditelja i člana klape, koji je na njemu, stavak po stavak, radio nekoliko godina, koristeći liturgijske tekstove u šest od devet skladbi, dok su "Ti si duša grada", "Kruše sveti" i "Dah tvoj grije bijeli kamen" rađeni po stihovima Boža Vodopije.

Novo diskografsko ostvarenje objavljeno je u izdanju Geenger recordsa. Snimanje i editing odradio je Šime Lukšić, a mastering Žarko Dragojević. Za prekrasno grafičko oblikovanje bile su zadužene Nora Mojaš i Made Milićević. Izdavanje je poduprlo Hrvatsko društvo skladatelja.

"Misa svetoga Vlaha" četvrti je album klape Kaše. Nasljednik je albuma "Tezoro" koji je također bio nominiran za Porina i to 2020. u kategoriji Najbolji album pop-folklorne glazbe.

U 15 godina postojanja klapa Kaše je osvojila preko 50 nagrada na raznim festivalima, među kojima su i apsolutna pobjeda na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2012. te na Večerima dalmatinske šansone Šibenik 2015. s "Petrunjelom".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.