Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Klapskom pjesmom otvoreno "Korčulansko lito"

21.06.2021.

09:56

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Na najljepši mogući način klapskom pjesmom je korčulanska udruga "Pauk" okupila u nedjelju navečer četiri ponajbolje pjevačke klape s otoka Korčule. Ispred Gradske vijećnice u Korčuli pjevali su skupa i klape i publika, na koncertu kojim se otvara kulturno-zabavna manifestacija "Korčulansko lito".

U ime organizatora manifestaciju je otvorila predsjednica Ljubica Mušin,zahvalila suorganizatoru Turističkoj zajednici Grada Korčule i Gradu Korčula na financijskoj pomoći ovome događaju,kojega isti organizator organizira na kraju turističke sezone u rujnu ove godine pod nazivom Pozdrav litu. U akustičnom kamenom okružju srednjovjekovne gradske jezgre čuli su se tradicionalni dalmatinski napjevi te obrade popularnih skladbi u a capella varijanti.

Koncert je  održan u dva dijela. U prvom a capella dijelu su nastupile tri klape ovogodišnji sudionici festivala dalmatinskih klapa u Omišu: Koštil - VU Kumpanjija Pupnat, Kuntenat – Korčula i Kumpanji – Blato. Drugi dio je bio začinjen instrumentalnom pratnjom klapa Kumpanji iz Blata i Sv. Cecilija iz Korčule.

Publika je sve klape nagradila velikim pljeskom,jer su se istaknule svojom tehnički dotjeranom izvedbom ,ali i iznimno kvalitetnim izborom skladbi,čime su potvrdili dodatni poticaj da i dalje vrijedno rade na njegovanju klapskog pjevanja koje je na ovom prostoru traženo od domaće i strane publike.

Uz klapske susrete Udruga Pauk i njihove cure paučice stasom i glasom cilu godinu pletu mrižu raznim aktivnostima,od humanitarnih,preko liturgijskih do kulturno-zabavnih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.