Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Klavirski recital Ružice Koncul "Svemir od sonata"

29.06.2022.

07:17

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Klavirski recital Ružice Koncul "Svemir od sonata"

Klavirski recital Ružice Koncul "Svemir od sonata"

Foto: Dubrovačke knjižnice / -

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, pijanistica Ružica Koncul održat će klavirski recital “Svemir od sonata” večeras u 20 sati u Saloči od zrcala.

Na programu će se naći sonate iz opusa W.A. Mozarta, L. van Beethovena i F. Chopina.

"Svaka sonata je svemir za sebe, svaki skladatelj svemir za sebe, svaki izvođač je svemir za sebe, svaki pojedinac u publici svemir za sebe. A, opet samo je jedan svemir. Ima li glazba moć da nas podsjeti na tu istinu? Može li se na krilima glazbe poletjeti dalje od „glave u oblacima”, možda do „srca svemira” koje istim ritmom kuca u svima nama?", istaknula je Koncul.

Ulaz je besplatan.

O pijanistici:

Ružica Koncul rođena je 1983. u Dubrovniku. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u UŠ Luke Sorkočevića. Klavir je učila u klasi prof. Sunčice Grego. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Đorđa Stanettija. Postdiplomski studij završava na Hochschule fuer Musik u Karlsruheu, Njemačka, u klasi prof. Michaela Uhde i Markusa Stange. Dobitnica je nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Usavršavala se na seminarima uglednih klavirskih pedagoga kao što su Rudolf Kehrer, K.H. Kaemmerling, Arbo Valdma, Martino Tirimo. Kao profesorica klavira radila je u Zagrebu, Berlinu i Madridu. Od rujna 2020. godine podučava klavir u UŠ Luke Sorkočevića.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.