Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Knjiga „Ambijentalnost na dubrovačku“ Ivice Kunčevića

24.07.2013.

12:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovačke ljetne igre predstavit će večeras knjigu „Ambijentalnost na dubrovačku“ Ivice Kunčevića objavljenu u ediciji Mansioni – teatrologijskoj i dramskoj biblioteci Hrvatskog centra Međunarodnog teatarskog instita urednice Željke Turčinović.

 Knjiga teatroloških eseja redatelja Ivice Kunčevića, koji je u svom bogatom redateljskom opusu ostvario nekoliko važnih ambijentalnih predstava Igara a i kao direktor dramskog programa inicirao neke izdvojene autentične dubrovačke kazališne projekate, kombinacija je analitičkog, teorijskog i memoarskog štiva. Urednik izdanja je Hrvoje Ivanković a knjiga je podijeljena u tri tematske cjeline u kojima Kunčević piše o otvarenjima Dubrovačkih ljetnih igara, o vlastitim režijima i svom  ravnateljstvu u dramskom programu Igara. Knjigu će večeras u 21 sat i 30 minuta u Sponzi uz autora,  predstaviti Željka Turčinović u imjeline izdavača i redatelj Matko Sršen a ulomke iz knjige čitat će Doris Šarić – Kukuljica i Maro Martinović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.