Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Knjiga "Prvo stoljeće i pol korčulanskog turizma" predstavlja se u Korčuli

27.09.2019.

08:30

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica Grada Korčule

Turistička zajednica Grada Korčule

Foto: - / -

Turistička zajednica Grada Korčule, Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA pozivaju na predstavljanje knjige "Prvo stoljeće i pol korčulanskog turizma" Zvonka Letice koje će se održati danas u 19 sati u Centru za kulturu Korčula.

Tisak knjige je financiran kroz projekt "Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija". Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program "Konkurentnost i kohezija" 2014-2020. Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, provedbu koordinira Regionalna razvojna agencija DUNEA, a Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA su dio partnerskog konzorcija.

Datum promocije ove izuzetno vrijedne knjige izabran je 27. rujna kada se pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) diljem svijeta obilježava Svjetski dan turizma (World Tourism Day). Toga dana 1970. godine je usvojen Statut UNWTO-a, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.