Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Knjige Zavoda za povijesne znanosti HAZU

17.05.2013.

10:50

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zavod za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku predstavit će večeras u Sorkočevićevom ljetnikovcu na Lapadu knjige i godišnjake objavljene tijekom prošle i ove godine.

Uz nove brojeve godišnjaka „Anali“ i „Dubrovnik Annals“ bit će predstavljene knjige: „Prolegomena za svetu Dubrovačku metropoliju“ Serafina Marije Cerve koju je priredio Relja Seferović, „Knjiga rizničarskih najmova (1428.-1547.)“ koju je priredio Danko Zelić, „U predvorju vlasti“ Zrinke Pešorde Vardić te druga i treća knjiga „Vlastela grada Dubrovnika“ Nenada Vekarića te knjiga „Vrijeme umiranja“ Gordana Ravančića. Ove vrijedne izdavačke prinose posvećene povijesti Dubrovnika u 18 sati i 30 minuta u Sorkočevićevom ljetnikovcu na Lapadu predstavit će Zdenka Janeković-Romer,Neven Jovanović, Rina Kralj-Brassard, Lovro Kunčević, Nela Lonza i Danko Zelić. U prigodnom programu sudjelovat će članovi udruge Sve ostalo je glazba. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.