Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

„Književna kritika o Luku Paljetku“

19.08.2013.

16:25

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovački ogranak Matice hrvatske predstavit će večeras svoje izdanje „Književna kritika o Luku Paljetku“ od 1965. do 2012. godine.

 Dubrovački ogranak Matice hrvatske predstavit će večeras svoje novo dvotomno izdanje „Književna kritika o Luku Paljetku“  od 1965. do 1995. i od 1996. do 2012. godine. Obimnu građu koja sabire književne kritike brojnih autora objavljivane u časopisima, novinama i publicističkim izdanjima priredila je Anamarija Paljetak  opremivši knjige biografijom, kazalima djela i autora i  detaljnom  bibliografijom autora koja prati bogat i raznovrstan umjetnički opus akademika Luka Paljetka. Izdanje je posvećeno 70 rođendanu Luka Paljetka. Knjige će večeras u 21 sat Atriju Kneževa predstaviti: Ivana Burđelez, Antun Česko, Davor Mojaš, Luko Paljetak i Rudolf Pater a u programu će sudjelovati:  Maroje Brčić, Nena Ćorak, Đive Franetović Kušelj, Marija Grazio, Dubravka Hilje, Đelo Jusić, Maro Martinović, Darko Matičević, Perica Martinović, Sebastijan Vukosavić i Sarah Viteškić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.