Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Književna večer Ivice Duhović Žaknić u Veloj Luci

22.03.2022.

10:36

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Književna večer Ivice Duhović Žaknić u Veloj Luci

Književna večer Ivice Duhović Žaknić u Veloj Luci

Foto: Knjižnica Vela Luka / -

U sklopu programa proslave blagdana svetog Josipa i dana Općine Vela Luka sinoć je u velolučkom Centru za kulturu održana književna večer korčulanske književnice Ivice Duhović Žaknić.

Tom prilikom predstavljena je njena nova knjiga priča pod nazivom „Bogohuljenje ili pričanje svoje priče“. Knjiga je napisana na 256 stranica manjeg formata a u njoj su prikazane razne priče iz svakodnevnog otočkog života s mnogo ženskih tema o kojima progovara njihova autorica.

O knjizi su osim autorice govorili profesorica Mirjana Marelić i Tonko Barčot.

U predstavljanju knjige također je sudjelovala Karmen Skokandić učenica drugog razreda Osnovne škole Žrnovo i to s monologom „Božićnih priča“, čija je autorica također Ivica Žaknić. U glazbenom dijelu programa nastupili su Gabrijela Brkić i Damir Vlašić. Ovu predivnu književnu večer organizirala je velolučka Narodna knjižnica „Šime Vučetić“ povodom Svjetskog dana poezije i 113. godišnjice rođenja akademika Šime Vučetića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.