Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

10:08 / 06.12.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Književno-glazbena večer "Blagdan nade" u Knjižnici

USUD

USUD

Foto: - / -

U organizaciji Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD) i Dubrovačkih knjižnica kao suorganizatora, u Čitaonici će se večeras u 18 sati održati književno – glazbena večer ''Blagdan nade'' usmjerena na vers (stih) u poeziji, prozi i glazbi.

Dubrovački pjesnici i pisci će objavljena i neobjavljena djela podijeliti s prisutnima. Kako navode iz Udruge u obzir dolazi i sveopća dubrovačka kolenda, kojoj je refren isti, ali po kvartovima drugačiji. Večer je također namijenjena svim uzrastima. No, tematika je duhovne naravi puna ljubavi i prema Domovini, kojoj umjetnici daruju mir da bi se postigao konačni cilj, a to je nada čija je istoznačnost život.

Sudjeluju pjesnici i pisci: Janja Previšić, Antun Anđelić, Diana Hilje, Katica Protić, Kristina Skako,Mihaela Ela Zekić, Ana Bašić.

Glazbeni program: mezzosopranistica Diana Hilje, prof. klavira Marina Asić, učenica srednje Muzičke škole Luka Sorkočević Katarina Mrvalj – gitara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.