Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Književnost u Lazaretima" predstavlja Senku Marić

16.10.2020.

11:41

Autor: Radio Dubrovnik

Art radionica Lazareti

Art radionica Lazareti

Foto: - / -

"Književnost u Lazaretima" večeras u 19 sati predstavlja bosanskohercegovačku spisateljicu Senku Marić, autoricu nagrađivanog romana "Kintsugi tijela", osnivačicu portala za književnost "Strane", a s moderatoricom Stašom Aras razgovarat će o književnim temama.

Kao i o generaciji, strujanjima, teškim i lakim temama, književnom aktivizmu, borbi za pravo glasa generacije specifičnog ukusa i stava i koječemu drugom.

Senka Marić (Mostar, 1972), pjesnikinja i prozaistica, književna prevoditeljica i glavna urednica portala za književnost i umjetnost Strane, svoju cjeloživotnu posvećenost poeziji utočila je prošle godine u romanesknu formu i za taj poduhvat ovog listopada u Tuzli primila važnu regionalnu nagradu "Meša Selimović". Prvi roman Senke Marić suptilnog i simboličkog naslova "Kintsugi tijela" (Buybook, 2018) uspostavlja snažnu vezu s čitateljem, iščitava se posvećeno i suspregnutog daha, a onda s uvjerenjem prosljeđuje prijateljicama.

Knjiga je to koju utiskujemo u naručje onih do kojih nam je najviše stalo, iako znamo da će im uz ljepotu teksta donijeti i tugu, ali i jer naslućujemo da će ta i takva knjiga pomjeriti nešto u njima u onom dubinskom ljudskom smislu. "Kintsugi tijela" ultimativna je ženska priča o borbi i slobodi, o sazrijevanju i preprekama na tom putu koji svaka od nas mora proći. (V.K.)

Prostor ARL je organiziran u skladu  s općim  higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ , posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske za lice u zatvorenom prostoru.

Programske aktivnosti ARL podržavaju Grad Dubrovnik, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Zaklada Kultura Nova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.