Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kolarini i "Karaoke Show" u Kazalištu i Kaštel Lukšiću

22.10.2020.

09:24

Autor: Radio Dubrovnik

Kolarin

Kolarin

Foto: - / -

Zgode i nezgode sestara Senke i Branke i njihovog podstanara Teodora u predstavi "Karaoke show", autora Davora Špišića, u režiji Paola Tišljarića, možete pogledati večeras u 20 sati u Kazalištu Marina Držića.

Ulaznice po cijeni 40 kuna se mogu kupiti online na linku https://www.ulaznice.hr/web/event/87/292  ili na blagajni KMD, broj za rezervacije 020 321 088.
 
Ova predstava gostuje u petak 23. listopada  na manifestaciji 10. Dani Kaštelanskog kazališta u Kaštel Lukšiću.
 

O PREDSTAVI "KARAOKE SHOW":
Komedija je to o gorko-smiješnim zabunama samoće, o žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili otputuje u neke bolje svjetove. 
Prvi put je drama izvedena 2004. i to u zvučnom obliku – u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Iste godine dogodilo se i koncertno čitanje „Karaoka“, u produkciji Matice hrvatske Osijek. Zatim su karaoke-antijunaci krenuli na Otok i progovorili engleskim jezikom. Naime, obje reading productions koje su uslijedile, odigrane su u Velikoj Britaniji: 2005. u produkciji West Yorkshire Playhouse u Leedsu te 2013. u Londonu, kao projekt Honey-tongued Theatre Productions.Ovo je prva scenska izvedba „Karaoka“ na hrvatskom jeziku, na jeziku na kojem je drama napisana.
U predstavi igraju: Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić i Leo Mrkić. Uz režiju, Paolo Tišljarić potpisuje i scenografiju a autorski tim još čine kostimografkinja Tea Bašić Erceg, autor glazbenih aranžmana Giorgio Baranac, Sebastijan Vukosavić kao glas TV spikera, ton majstor Milan Tomašić i inspicijentica Virginia Bolfek.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.