Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kolarini na mini turneji u Bjelovaru i Velikoj Gorici

02.10.2021.

13:30

Autor: Radio Dubrovnik

Kolarini

Kolarini

Foto: - / -

Kazališna družina Kolarin iz Dubrovnika gostuje na 10. Komedija festu u Bjelovaru i u Velikoj Gorici s nagrađivanom predstavom "Karaoke show", autora Davora Špišića, u režiji Paola Tišljarića. U predstavi igraju: Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić i Leo Mrkić.

Podsjetimo, krajem 2020.godine na 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, glumice iz predstave Jelica Čučević i Darija Mikulandra Žanetić osvojile su nagrade za najbolju glavnu i najbolju sporednu žensku ulogu.
 
Ove subote 2. listopada u 20 sati, na poziv Bjelovarskog kazališta Kazališna družina Kolarin će u sklopu jubilarnog 10. Komedija festa izvesti ovu komediju u Domu kulture u Bjelovaru.
 
Već u ponedjeljak 4. listopada u 20 sati publika će ih moći vidjeti na sceni Gradskog kazališta - scena Gorica u Velikoj Gorici.
 
KARAOKE SHOW - komedija je to o gorko-smiješnim zabunama samoće, o žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili otputuje u neke bolje svjetove. 
 
Prvi put je drama izvedena 2004. i to u zvučnom obliku – u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Iste godine dogodilo se i koncertno čitanje „Karaoka“, u produkciji Matice hrvatske Osijek. Zatim su karaoke-antijunaci krenuli na Otok i progovorili engleskim jezikom. Naime, obje reading productions koje su uslijedile, odigrane su u Velikoj Britaniji: 2005. u produkciji West Yorkshire Playhouse u Leedsu te 2013. u Londonu, kao projekt Honey-tongued Theatre Productions.Ovo je prva scenska izvedba „Karaoka“ na hrvatskom jeziku, na jeziku na kojem je drama napisana.
 
Uz režiju, Paolo Tišljarić potpisuje i scenografiju a autorski tim još čine kostimografkinja Tea Bašić Erceg, autor glazbenih aranžmana Giorgio Baranac, Sebastijan Vukosavić kao glas TV spikera, ton majstor Milan Tomašić i inspicijentica Virginia Bolfek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.