Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kolenda ispred palače Ranjina i u Gradskoj vijećnici

23.12.2021.

19:59

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Kolenda ispred palače Ranjina

Kolenda ispred palače Ranjina

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Mladi kolendari danas su po običaju zapjevali tradicionalnu kolendu ispred Palače Ranjina.

Dočekali su ih župan Nikola Dobroslavić, zamjenik Joško Cebalo i savjetnica župana Žaklina Marević.

Sestre Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić već godinama vode radionice „Kolende i božićne pjesme” zahvaljujući kojima su se ponovno počele pjevati brojne kolende dubrovačkog kraja – od dubrovačke, preko korčulanskih do cavtajske, zatonske i kalamotske.

“Hvala vam što na ovaj način čuvate našu tradiciju i neka vam grla i dalje budu jaka” – rekao je župan Dobroslavić čestitajući malim kolendarima i njihovim obiteljima Božić i Novu 2022. godinu.

Mali kolendari u pratnji mentorica Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić danas su otpjevali kolendu i u gradskoj vijećnici. Dočekali su ih gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica Jelka Tepšić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i njihovi suradnici koji su imali priliku poslušati glazbene izvedbe i primiti čestitke za Božić od najmlađih sugrađana.

Malim kolendarima i njihovim mentoricama gradonačelnik Franković zahvalio je što su izdvojili svoje vrijeme kako bi posjetili gradsku upravu i unijeli pritom dašak vesele atmosfere uoči sutrašnjeg Badnjeg dana. Poželio je gradonačelnik mališanima i njihovim obiteljima obilje zdravlja i sreće u nadolazećoj godini.

Na samom kraju prijema predstavnici Grada Dubrovnika pohvalili su mentorice i kolendare na izvrsnim izvedbama poželjevši im sretne i ugodne blagdane, dok im je gradonačelnik Franković uručio poklone i slatkiše.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.