Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koliko znamo o cenzuriranim znanstvenim otkrićima?

27.06.2019.

09:22

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Prof. dr. Tomislav Terzin predstavit će večeras u 19 sati u Dubrovačkim knjižnicama svoju zanimljivu knjigu "Cenzurirana znanstvena otkrića". Predstavljanje će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Jeste li se ikada pitali kako smo nastali? Kada život zapravo počinje? Je li kloniranje, moralno gledano, sasvim u redu? Je li se biblijski potop doista dogodio ili je riječ o bajci? Koliko je zapravo star naš planet? Zašto su danas brojna znanstvena saznanja sakrivena od očiju javnosti? Zašto se od nas kriju podaci, činjenice, informacije koje imaju izravan utjecaj na postojeći sustav vrijednosti? Odgovore na ova i brojna druga važna pitanja profesor Terzin nudi u knjizi koju će predstaviti.

Prof. dr. Tomislav Terzin diplomirao je molekularnu biologiju i fiziologiju, a doktorirao filozofiju i zoologiju na Sveučilištu Western u Kanadi. Stručnjak je na području genetike, molekularne biologije i razvojne biologije, a trenutno radi kao izvanredni profesor biologije na Fakultetu Augustana Sveučilišta Alberta u Kanadi. Autor je niza članaka i nekoliko knjiga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.