Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

07:48 / 09.06.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Kolo" Petre Hrašćanec i Saše Božića u Kazalištu

Predstava "Kolo" Petre Hrašćanec i Saše Božića

Predstava "Kolo" Petre Hrašćanec i Saše Božića

Foto: Predstava "kolo" / -

Umjetnička organizacija de facto u koprodukciji s ansamblom LADO gostuje u Kazalištu Marina Držića večeras od 20 sati s plesnom predstavom "KOLO".

Igraju Livio Badurina, Nikša Butijer, Ema Crnić, Jelena Miholjević, Una Štalcar Furač, Boris Barukčić, Lana Hosni i Klara Kašnar.

KOLO je koreografski rad Petre Hrašćanec i Saše Božića inspiriran hrvatskim tradicionalnim plesovima i običajima. Počiva na pitanju jesu li i kako drevni narodni običaji uopće preživjeli kao popularni fenomeni suvremenosti. Posebnost Kola je i sudjelovanje vrlo različitih izvođača: glumaca, plesača i folklornih umjetnika. Predstava istražuje nemogući i apsurdni napor da svi ti različiti umjetnički izrazi, utjelovljeni u drugim i drugačijim tijelima stvore zajedništvo koje reprezentira prvobitnu folklornu zajednicu.

Također ovaj tjedan se po posljednji put u kazališnoj sezoni na Veliku Scenu vraća "Sinjorina Estera" 10. i 11. lipnja u izvedbi Glorije Šoletić prema tekstu Matka Sršena, a u režiji Lee Anastazije Fleger. Rezervacije su moguće na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: ulaznice.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.