Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koncert DSO-a i mladih glazbenika za Dan Županije

10.05.2019.

10:11

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

U sklopu programa obilježavanja Dana dubrovačko-neretvanske županije večeras u 21 sat na koncertu u Kneževom dvoru tradicionalno će, uz Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, nastupiti mladi glazbenici s područja županije.

Učenici koji su se ove godine istaknuli svojim trudom i talentom i dobili priliku nastupiti s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom su cellistica Nina Zvone, sopranistica Valentina Elizabeta Šilje i saksofonisti Darko Tot i Roberto Galov.

Program ovog, prvog koncerta DSO-a u Dvoru ove sezone je: L. Sorkočević - Simfonija br. 4 u F duru, A. Vivaldi - Arija di Abra iz 'Juditha Triuphans', W.A. Mozart - Koncert za rog i orkestar br. 3, 1. st. allegro, J. Matanović - Rondo rustico, D. Popper - Mađarska rapsodija i L. van Beethoven - Simfonija br. 4 u B duru, op. 60.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.

DSO za Dan županije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.