Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koncert „Finger Play“

15.08.2013.

11:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na programu Dubrovačkih ljetnih igara večeras je koncert gitarista Petera Fingera i Damira Halilića - Hala pod nazivom „Finger Play“.

 Peter Finger poznato je svjetsko gitarističko ime, umjetnik koji, uz samostalne koncerte, ima raznovrstan skladateljski opus za gitari i simfonijske orkestre a skladao je glazbu za filmove i kazalište. Finger je osnivač i vlasnik izdavačke kuće kada je u pitanju glazba za gitaru Acoustic Music, a pokretač je i izdavač tiražnog gitarističkog magazina Akustik Gitarre. Riječki glazbenik, pokretač i umjetnički ravnatelj Hal's All Star Festivala, Damir Halilić- Hal objavio je četiri albuma i surađivao je s najvećim svjetskim imenima fingerstyle gitare kao što su Tommy Emmanuel, Muriel Anderson, Woody Mann, Franco Morone, Clive Carroll, a većinu njih je prvi puta doveo u Hrvatsku, baš kao i Petera Fingera. Koncert je večeras u 21 sat i 30 minuta umjesto na taraci tvrđave Revelin u atriju Kneževa dvora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.