Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koncert Ines Tričković Sextet "Runjić in Blue" u Lazaretima

24.09.2020.

12:23

Autor: Radio Dubrovnik

Ines Tričković Sextet

Ines Tričković Sextet

Foto: - / -

Večeras u 20.30 na platou u Lazaretima Ines Tričković će sa svojim sekstetom održati koncert "Runjić in Blue", a u sklopu "Good Food Festivala" koji sedmu godinu za redom organizira Turistička zajednica Grada Dubrovnika.

Peti je ovo, jubilarni koncert naše sugrađanke, svjetski priznate jazz glazbenice, u njenom rodnom gradu.

Na programu će se naći bezvremenski hitovi jednog od najomiljenijih hrvatskih tekstopisaca i skladatelja Zdenka Runjića čiji je prepoznatljiv izričaj stvorio nebrojene hitove koje uvijek rado slušamo. Posebno je jaka bila veza Zdenka Runjića i Olivera Dragojevića, a Ineskina veza s Oliverom, osim one obiteljske, je svakako i ljubav prema jazzu. Oliver je iznimno volio jazz, imao je i svoj jazz festival u Veloj Luci, a Ines je svoju dvadesetogodišnju karijeru upravo gradila u međunarodnim jazz okvirima.

Program koji će izvesti s glazbenicima Lukom Žužićem (trombon i aranžmani), Grgurom Savićem (saksofon), Hrvojem Gallerom (klavir), Zvonimirom Šestakom (kontrabas) te Krunom Levačićem (bubnjevi) nagrađen je 2014. godine Porinom za najbolju izvedbu jazz skladbe za pjesmu Lamento. Također je postigao i međunarodni uspjeh velikom turnejom u Kini.

"Uzbuđena sam da ću imati priliku održati ovaj peti, jubilarni koncert u Dubrovniku. Godina je iznimno teška za nas glazbenike i svaki koncert koji uspijemo održati pred publikom smatram poklonom. Program je iznimno težak i složen i sretna sam da donosim mom Gradu opet drukčiji i veliki program petu godinu za redom. Ponosna sam da ćemo se svi skupiti u originalnoj postavi koja je i sudjelovala u ovom Porinom nagrađenom projektu. Nemam što reći, osim da dođete u Lazarete u četvrtak i uživate u Runjićevim djelima u našoj interpretaciji", izjavila je Ines.

Prodaja ulaznica putem sustava www.ticketshop.hr, a ulaznice je moguće fizički kupiti u Tisak Media Centru na Pilama, Brsalje 9. Ulaznice nije moguće kupiti pred izvedbu na mjestu događaja.

Budući da je koncert dio "Good Food Festivala", neće nedostajati ni slatkih zalogaja. Svaki posjetitelj će uz kupljenu ulaznicu uživati u ručno rađenim pralinama gospođe Biljane Milina iz Pupnata.

Kapacitet gledališta je ograničen, a koncert je organiziran prema preporukama HZJZ-a.

Kao i svih dosadašnjih godina, koncert podupiru Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, a produkciju koncerta potpisuje agencija Event Lab.

U slučaju lošeg vremena, koncert Ines Tričković Sextet: Runjić in Blue će se održati u 20:30 u kinu Sloboda. Koncert je još uvijek planiran na platou Lazareta, a za sve informacije možete nazvati 098873122.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.