Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koncert pijanista Danijela Detonija u Franjevačkoj crkvi

13.05.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Danijel Detoni

Danijel Detoni

Foto: DSO / -

Dubrovački simfonijski orkestar nastavlja s koncertima ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće. Večeras u 21 sat u Franjevačkoj crkvi održat će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz maestra Ivana Huta, a kao solist nastupa pijanist Danijel Detoni.


Na programu će se naći djela slavnih kompozitora L. van Beethovena i J. Haydna te slavnog Dubrovčanina L. Sorkočevića.

Daniel Detoni glazbeno je obrazovanje započeo u Zagrebu u klasi Olge Detiček u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski, a nastavio u razredima Lászla Baranyayja i Balázsa Kecskésa na Glazbenom sveučilištu Liszt Ferenc u Budimpešti te Itamara Golana na Konzervatoriju u Parizu. Svoja je znanja stjecao i u radu s renomiranim umjetnicima kao što su Pnina Salzman, Emanuel Krasovsky, Hamsa al-Wadi, Felix Gottlieb, Pál Éder i Dénes Várjon.

Danijel je kao solist i komorni glazbenik gostovao na prestižnim festivalima poput Varšavske jeseni, Muzičkog biennala Zagreb, festivala Musica Danubiana u Ljubljani, Dubrovačkih ljetnih igara, Osorskih glazbenih večeri, festivala Julian Rachlin & Friends, Transeuropéenes u Rouenu, Schleswig-Holstein u Hamburgu, ReMusica u Prištini, Carniarmonie u Udinama i Trieste Prima u Trstu.

Surađivao je s umjetnicima kao što su Katarina Livljanić (kao član ansambla Dialogos), Radovan Vlatković, Sanja Romić, Ivana Lazar, Kajana Pačko, Boris Brovtsyn, Itamar Golan, Gábor Boldoczki, Krešimir Stražanac, Irvin Venyš, Pavle Zajcev, Ivan Batoš, Tristan Thery, Boris Andrianov, Goran Jurković, David Aaron Carpenter te Enrico Dindo.. Dijelio je podij i s komornim sastavima poput ansambla Antiphonus, Zagrebačkih solista, Zagrebačkog kvarteta, Zagrebačkog kvarteta saksofona, Gudačkog kvarteta Porin te Gudačkog trija Lenitas.

Sve informacije o programu i ostalim koncertima DSO-a možete na pronaći na www.dso.hr, a svoje ulaznice možete rezervirati putem maila sales@dso.hr ili na broj telefona 091 613 7314. Kao i uvijek, naše sugrađane na ulazu očekuju brojne pogodnosti pri kupnji ulaznica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.