Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koncert povodom Dana Europe i Dana Dubrovačko-neretvanske županije

10.05.2022.

12:03

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Povodom Dana Europe i Dana DUbrovačko-neretvanske županije večeras u 21 sat u Kneževom dvoru održat će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Huta, uz solistički nastup violinistice Eve Šulić te izvedbe mladih umjetnika glazbenih škola s područja Županije: Jelena Lazarević, flauta; Nela Bulum, klarinet; Ivana Đanić, violina; Marta Kekez, violončelo i Josip Hađinac, tenor.

Svi ovi mladi umjetnici predstavit će bogat i zanimljiv program koji je dijelom aranžirao trubač DSO-a, Damir Butigan.

Na ovom se koncertu po šesti puta dodjeljuje se Nagrada Ivo Dražinić, želeći posebno istaknuti vrijednosti kojima je on posvetio cijeli svoj profesionalni život, a to je učenje, predan rad, pomoć i poticaj mladim, talentiranim glazbenicima na njihovom profesionalnom putu te iznad svega istinsku strast muziciranja. Istovremeno ovom Nagradom želimo održati živom uspomenu na čovjeka, prijatelja i umjetnika. Stoga, Nagradu Dubrovački simfonijski orkestar i LAUS Akademija s veseljem dodjeljuju mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.