Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koncert u znak sjećanja na Maestra Iva Dražinića

25.11.2015.

10:49

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovački simfonijski orkestar i Hrvatska radiotelevizija najavljuju koncert u znak sjećanja na Maestra Iva Dražinića, večeras u Franjevačkoj crkvi. Nastupit će talijanski Mitteleurope Orchestra kojim će ravnati dirigent Giovanni Pacor, dok će kao solistica nastupiti violončelistica Vanda Đanić.

Program koncerta uključuje Respighijevu Serenadu za mali orkestar, Schumannovu Simfoniju br.1 i Elgarov Koncert za violončelo i orkestar u e-molu. Nastup orkestra iz talijanskog Portogruara gdje je Mo. Dražinić niz godina vodio orkestar prigoda je za predstavljanje novog CD-a Glazbeni dvor Mo. Iva Dražinića, u izdanju Hrvatske radiotelevizije i Croatia Recordsa koji na jednom mjestu okuplja neke od najzanimljivijih snimki koncerata s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na Dubrovačkim ljetnim igrama, snimljenih i pohranjenih u arhivu Hrvatskog radija Dubrovnik. Riječ je o djelima poput Kantate za solo sopran, mještoviti zbor i orkestar - Non Bene Pro Toto Libertas Venditur Auro Borisa Papandopula, zatim Albinonijev Koncert za obou i orkestar u d-molu uz solistu Mladena Glavinovića, Mozartov Koncert za klavir i orkestar u B-duru s velikim Christophom Eschenbachom, Schumannov Koncert za klavir i orkestar u a-molu s pijanistom Justusom Frantzom. Ulaz je besplatan, a početak u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.