Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koncert uz 100. godišnjicu rođenja Benjamina Brittena

20.07.2013.

15:25

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Atriju Kneževa dvora u 21.30 minuta koncertni je program pod nazivom „Sretan rođendan mr. Britten“ u čast 100. godišnjice rođenja skladatelja Benjamina Brittena.

Večeras je na rasporedu novi koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama. U Atriju Kneževa dvora u 21.30 minuta koncertni je program pod nazivom „Sretan rođendan mr. Britten“ u čast 100. godišnjice rođenja skladatelja Benjamina Brittena. Britanski skladatelj i pijanist Benjamin Britten jedna je od najznačajnijih osobnosti suvremene engleske glazbe bogatog i raznovrsnog opusa.  Na Dubrovačkim ljetnim igrama postavljen je Brittenov „San Ivanjske noći“ 1962. godine a  ove sezone Igre se pridružuju europskim festivalskim i koncertnim programima koji slave njegov skladateljski opus. Koncertom će ravnati Martinenghi Gianluca a uz Dubrovački simfonijski orkestar i Zagrebački kvartet nastupit će ruska pijanistica Natalia Trull.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.