Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Korčulanski "Svijet u bojama"!

19.11.2020.

16:10

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

U organizaciji Foto Hrvatska i Centra za kulturu Korčula protekli je tjedan petu godinu za redom organiziran na području grada Korčule teoretski i praktični dio foto radionice "Svijet u bojama" koja je završila izložbom šesnaest polaznika u atriju Centra za kulturu Korčula.

Ravnateljica Lana Filippi Brkić istaknula je da je cilj radionice bio fotografski ovjekovječiti trenutak i ljepotu grada.

Centar za kulturu je financirao u potpunosti sve troškove radionice i izložbe tako da je za polaznike radionica bila potpuno besplatna, kaže ravnateljica Lana Filippi Brkić,napomenom da se zbog korona virusa nisu mogli okupiti posjetitelji,kojima su sva događanja omogućena pratiti facebok stranicama Centra za kulturu,te posjetiti izložbu koja će biti otvorena u Atriju dvorane Centra za kulturu do 10. prosinca 2020.godine.

Uz rukovoditelja Nikolu Ćurića, osvrt na radionicu je približila voditeljica Sanja Grgić Ćurić, dipl.novinarka, napomenuvši da su polaznike poučavali kroz teorijski i praktični dio obuke u potrazi za lijepim, zanimljivim, običnom oku nevidljivim detaljima obojenog svijeta oko nas. Uz više od 10 kilometara šetnji s foto aparatom bilo je i poduke iz područja portretiranja, gdje su polaznici portretirali jedni druge.

Polaznici foto radionice imaju samo riječi hvale, kako za voditelje tako i za organizaciju. Bilo im je to, kažu, lijepo druženje i potraga za lijepim i neobičnim motivima koje su svojim fotoaparatima ovjekovječili.

Po fotografijama blizu profesionalnog,voditeljica Sanja Grgić Ćurić im je uručila priznanja i fotografije na kojima su polaznici koje je ona snimala,dok će Centar za kulturu po završetku izložbe, pokloniti radove svakom polazniku za uspomenu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.