Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kraj sezone u Kazalištu uz fado i "Coppeliju"!

04.06.2019.

17:11

Autor: Radio Dubrovnik

Kazalište Marina Držića

Kazalište Marina Držića

Foto: - / -

Nakon uspješne posljednje ovosezonske premijere "Adam i Eva" sami kraj kazališnog rasporeda KMD-a rezerviran je za glazbenu poslasticu koju sprema Ivo Perkušić & FADO5. Koncert će se održati 8. lipnja u 21 sat!

U teatru će također večeras te iduća dva dana zaigrati baletna predstava "Coppelia" u produkciji Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Glazbeni doživljaji koje donosi portugalska glazbu na suvremen način u kojem se stapaju Oceanija i Mediteran! Repertoar je sastavljen od nekih od najboljih fado pjesama koje su otpjevali muški fadisti. Koncert Ive Perkušića i FADO5 užitak je jednako za domaću i inozemnu publiku koja je imala prilike slušati i gledati njihove nastupe na svim većim i važnijim kulturnim događanjima ljetnih domaćih pozornica, ali i u Lisabonu.

"Coppelia" igra 4., 5. i 6. lipnja u 19 sati na velikoj sceni KMD-a. Graciozni i pomno uvježbani pokreti učenica i učenika baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića zaokružili su i okrunili temeljit i naporan, ali nadasve umjetnički nadahnut rad koji je premijerno odigran u 2018. Predstava je ostvarena uz koreografiju i režiju nastavnica baletnog odjela u suradnji s članom ansambla Kazališta Marina Držića – Edijem Jertecem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.