Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kreativne radionice "Umjetnički virus" pred crkvom sv. Jakova

10.06.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Foto: - / -

Tri ustanove u kulturi Grada Dubrovnika, Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik udružile su svoje pedagoške snage i u sklopu projekta "Kultura u điru" održat će kreativne radionice pod nazivom "Umjetnički virus".

Radionice će se održati na više lokacija na otvorenom, a prva je večeras u 18 sati na platou ispred crkve sv. Jakova.

Radionice će voditi muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a svaka će radionica biti posebna na svoj način jer bit će tu i crtanja i slikanja, a izrađivat će se i skulpture te razne druge kreacije.

No, ono što ih čini još posebnijima jest to da ove ustanove iz svojih prostora, ali i višemjesečnog online stvaranja, prelaze u prirodu gdje će dječica imati priliku uz stručno vođenje pedagoga stvarati mala umjetnička djela, igrajući se s aktualnom temom i ponašajući se kreativno odgovorno.

Cilj radionica je osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama, družiti se na otvorenom i predstaviti pedagoški rad ovih ustanova u kulturi.

Bezopasni virus izašao je iz ustanova u kulturi Grada Dubrovnika i širi se u dodiru s umjetnošću. Najviše pogađa dječji uzrast, ali i sve one koji vole stvarati i kreativno se izražavati. Vidljiv je golim okom i pojavljuje se u svim mogućim bojama. Prenosi se likovnim tehnikama, zabavom i igrom.

Partneri u projektu su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.