Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

KUD Stjepan Radić i klapa Figurin nastupili u Tetovu

13.09.2022.

07:39

Autor: Radio Dubrovnik

KUD Stjepan Radić i klapa Figurin nastupili u Tetovu

KUD Stjepan Radić i klapa Figurin nastupili u Tetovu

Foto: KUD Stjepan Radić / -

Veliki koncert u Tetovu pod nazivom „Ispod sunca zlatnoga“ održali su ove subote KUD „Stjepan Radić“, klapa „Figurin i makedonski tio „Nameless“.

Koncert je prvi u nizu događanja kojima Makedonsko-hrvatsko društvo iz Tetova obilježava dvadesetu godišnjicu osnivanja.

Više od pet stotina ljudi okupljenih u dvorani Centra za kulturu u Tetovu uživalo je u programu koji je spojio makedonsku suvremenu i tradicijsku glazbu, dalmatinske klapske pjesme, skladbe dubrovačkog kraja, konavoske plesove i zdravicu.

Makedonsko-hrvatskom društvu, čiji predsjednik je Nedjeljko Romac, čestitali su saborska zastupnica Marijana Petir i hrvatska veleposlanica u Makedoniji Nives Tiganj, a koncertu su nazočili i brojni uglednici iz društvenog i političkog života Makedonije.

Članovi KUD-a „Stjepan Radić“ i klape „Figurin“ svoje putovanje u Makedoniju iskoristili su i za posjet Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore u Tivtu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.