Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

KUD "Stjepan Radić" na "Vinkovačkim jesenima" i "Inati se Slavonijo"

16.09.2019.

18:18

Autor: Radio Dubrovnik

KUD "Stjepan Radić"

KUD "Stjepan Radić"

Foto: - / -

Na Vinkovačkim jesenima KUD "Stjepan Radić" nastupio je u programu dječjih skupina, sa potkolom i pridvorskom poskočicom. Pridvorani su na Vinkovačke jeseni pozvani nakon izvrsnog nastupa na ovogodišnjoj folklornoj smotri "Na Neretvu misečnina pala", a na prijedlog stručnog ocjenjivačkog suda.

Svoj drugi nastup proteklog vikenda Pridvorjani su imali u Šumećem, pored Slavonskog Broda. Plesna i mandolinska pozvani su na devetnaestu po redu manifestaciju "Inati se Slavonijo". Uz ove dvije sekcije u program je nastupio i mladi pridvorski zdravičar Lukša Prokurica. Manifestacija "Inati se Slavonijo" je uz pridvorski KUD okupila i jedanaest KUD-ova iz kontinentalog dijela Hrvatske.

"KUD "Stjepan Radić" nastavlja sa realizacijom bogatog godišnjeg programa, pa se već u listopadu očekuju druge po redu "Pjesme s Urjaka" koje će se održati u Pridvorju", napominje predsjednik KUD-a Vlaho Mujo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.