Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kultna "Casablanca" za Valentinovo u kinu Visia

14.02.2020.

14:46

Autor: Radio Dubrovnik

Kinematografi Dubrovnik

Kinematografi Dubrovnik

Foto: - / -

"Casablanca", film koji se ne zaboravlja, složit će se malo starije generacije, a i one mlađe, koje imaju priliku pogledati ovu kultnu ljubavnu dramu na Dan ljubavi u Dvorani Visia u organizaciji Kinematografa Dubrovnik.

Besprijekorna gluma, nezaboravni dijalozi, prelijepa i malo je reći legendarna romantična drama koja ni nakon toliko desetljeća nije izgubila na svojoj ljepoti, gracioznosti, umjetničkom dojmu... a snimljena je daleke 1942. godine.

Kada tu dodamo kultne glumce Humphrey Bogarta, Ingrid Bergman i Claude Rainsa koji su do danas ostali legende tadašnjeg doba Hollywooda, i jednako tako kultnog redatelja Michael Curtiza, evidentno je da je Casablanca nešto što će i narednih stotinu godina ostati zapisano zlatnim i debelim slovima u povijesne knjige sedme umjetnosti, jednoglasna je filmska kritika.

Kinematografi Dubrovnik daruju besplatan ulaz na ovaj filmski klasik u Dvorani Visija, na Dan zaljubljenih večeras u 18 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.