Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

09:22 / 23.06.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

"Kultura u điru" danas na Gorici

DSO

DSO

Foto: - / -

Kultura ne prestaje điravati gradom. Kreativne radionice, koncerti, ples, projekcije filmova, u svemu tome građani imaju priliku uživati na različitim lokacijama – od Svetog Jakova do Mokošice. Sljedeća lokacija projekta Kultura u điru je park na Gorici.

Snage će danas ponovno udružiti ustanove u kulturi Umjetnička galerija Dubrovnik, Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej, Dubrovački simfonijski orkestar i Kazalište Marina Držića.

Tako će od 18 sati kreativna radionica „Umjetnički virus“ ovoga puta „zaraziti“ najmlađe na Gorici. Radionicu vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a djeca imaju priliku izrađivati skulpture, crtati, slikati, osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama i družiti na otvorenom. Ujedno, na ovaj način, ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej i Umjetnička galerija Dubrovnik predstavljaju svoj pedagoški rad.

U 19.30 sati na rasporedu je koncert Brass kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra i udaraljkašice Karmen Pervitić. Brass kvartet čine glazbenici Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar i Damir Butigan, a pripremaju zanimljiv glazbeni pregled od 16. do 18. stoljeća koji uključuje izbor iz renesansnih madrigala i šansona (G. Gastoldi, O. di Lasso, M. Praetorius, H. L. Hassler), zatim glazbu venecijanske škole (G. P. Cima, A. Cima, G. Gabrieli), francuskog rokokoa (E.C. Jacquet de la Guerre) i baroka (G. Reiche, J.S. Bach, i G.F. Händel). Glazbenicima će se pridružiti i članica umjetničkog ansambla Kazališta Marina Držića, Srđana Šimunović s izborom iz bogatog opusa Marina Držića.

Građani su pozvani da i na ovom događanju ostanu odgovorni i pridržavaju se preporučenih mjera održavajući fizički razmak.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.