Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Kultura u điru" okupila brojne u parku na Gorici

24.06.2020.

10:03

Autor: Radio Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik/Miho Skvrce

Umjetnička galerija Dubrovnik/Miho Skvrce

Foto: - / -

Kultura ne prestaje điravati gradom, a u utorak je tako stigla i u park na Gorici gdje su snage ponovno udružile ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dubrovački simfonijski orkestar i Kazalište Marina Držića.

Program je započeo u 18 sati i to kreativnom radionicom „Umjetnički virus“ koju vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a djeca imaju priliku izrađivati skulpture, crtati, slikati, osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama i družiti na otvorenom.

Ujedno, na ovaj način, ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej i Umjetnička galerija Dubrovnik predstavljaju svoj pedagoški rad.

Nakon radionice, uslijedio je koncert Brass kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra i udaraljkašice Karmen Pervitić. Brass kvartet čine glazbenici Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar i Damir Butigan, a pripremili su zanimljiv glazbeni pregled od 16. do 18. stoljeća koji uključuje izbor iz renesansnih madrigala i šansona (G. Gastoldi, O. di Lasso, M. Praetorius, H. L. Hassler), zatim glazbu venecijanske škole (G. P. Cima, A. Cima, G. Gabrieli), francuskog rokokoa (E.C. Jacquet de la Guerre) i baroka (G. Reiche, J.S. Bach, i G.F. Händel).

Glazbenicima se pridružila i članica umjetničkog ansambla Kazališta Marina Držića, Srđana Šimunović s izborom iz bogatog opusa Marina Držića.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.