Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Kultura u điru" stiže u Orašac

09.10.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Foto: - / -

Kultura će danas prođirati i do Orašca, a programna igralištu Osnovne škole Antuna Masle pripremili su Kinematografi Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik. Druženje započinje u 17 sati likovnom radionicom za djecu „Slikarstvo je u điru“ koju će voditi muzejska pedagoginja UGD Ivona Šimunović.

Dječica će tako po uzoru na Antuna Maslu, našeg velikog dubrovačkog slikara u njegovom rodnom mjestu, imati priliku oslikavati slikarska platna.

U organizaciji Kinematografa Dubrovnik, s početkom u 18:30 sati bit će prikazan avanturistički, obiteljski film „Mia i bijeli lav“ koji je prilagođen za sve uzraste. Mia je jedanaestogodišnja djevojčica koja s roditeljima iz Londona seli u Afriku te tamo upoznaje bijelog lava Charlieja. Tijekom odrastanja, Mia i lav Charlie postaju nerazdvojni prijatelji. Kada njen otac odluči prodati Charlieja lovcima kao trofej, Mia kreće u epsku avanturu kako bi ga spasila. U filmu, čiji je redatelj Gilles de Maistre glume Daniah de Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan i Lionel Newton.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.
Građani su pozvani da se i na ovom događanju drže preporučenih epidemioloških mjera i da održavaju međusobni razmak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.