Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Kultura u điru" u petak u znaku šaha u Umjetničkoj galeriji

10.09.2020.

15:31

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovački muzeji

Dubrovački muzeji

Foto: - / -

Kultura ponovno đirava Gradom, a program koji će se u petak održati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik bit će u znaku šaha. Ovoga puta, pri stvaranju programa za sve uzraste, svoje su snage udružili Dubrovački muzeji, Dubrovački simfonijski orkestar i Umjetnička galerija Dubrovnik.

Program započinje stručnim vodstvom dr.sc. Rozane Vojvoda, više kustosice UGD kroz izložbu „Dijalozi-moderna i suvremena umjetnost iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik“, a posjetitelji će imati priliku upoznati se s izborom djela iz bogate muzejske zbirke UGD. Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se može putem emaila: press@momad.hr.

U organizaciji Dubrovačkih muzeja, povodom 70. obljetnice održavanja devete šahovske olimpijade, na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik organizirat će se u 17.30 šahovska simultanka sa šahistom Tonkom Marunčićem, ujedno i autorom izložbe „Turnir nacija: IX. šahovska olimpijada u Dubrovniku 1950.“ Simultanka je namijenjena djeci osnovnih i srednjih škola. Broj polaznika je ograničen na deset, a prijave se šalju do 10. rujna na e-mail: radionice@dumus.hr.

Nakon šahovske simultanke, Anvay Turdyev, vrsni šahist i zamjenik koncert majstora Dubrovačkog simfonijskog, sa zainteresiranim građanima zaigrat će partiju šaha. Upute za sudjelovanje će biti donesene neposredno pred održavanje programa, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Likovna radionica za djecu „Šah mat“ na rasporedu je u 18 sati. Dječica će uz vodstvo muzejske pedagoginje UGD, Ivone Šimunović izrađivati veliku šahovsku ploču i trodimenzionalne figure u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik, a potom će na toj šahovskoj ploči i zaigrati šah. Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se može putem emaila: press@momad.hr.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Građani su pozvani da se i na ovom događanju drže preporučenih epidemioloških mjera i da održavaju međusobni razmak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.