Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Laus akademija u Dubrovniku

27.08.2013.

09:54

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zanimanje za rad s proslavljenim violinistom iskazao je niz mladih glazbenika iz cijeloga svijeta. Najbolji od njih će dobiti priliku nastupiti na koncertu „Pozornica mladih“u Kneževu dvoru u srijedu u 21 sat

I ove godine u Dubrovniku se održava LAUS akademija koja organizira majstorske seminare s jednim od najvećih violinista današnjice Viktorom Tretiyakovim u suradnji s Nataliom Likhopoi, jednom od svojih najtalentiranijih studentica.
Zanimanje za rad s proslavljenim violinistom iskazao je niz mladih glazbenika iz cijeloga svijeta. Najbolji od njih će dobiti priliku nastupiti na koncertu „Pozornica mladih“u Kneževu dvoru u srijedu u 21 sat uz glasovirsku pratnju Brune Vlaheka. Na Koncertu majstora u četvrtak 29. kolovoza u 21 sat u Kneževu dvoru u izvedbi Koncerta za dvije violine, gudače i continuo u d-molu, BWV 1043 Johanna Sebastiana Bacha nastupaju Viktor Tretiyakov i Natalie Likhopoi.
Na prvom dijelu koncerta predstavit će i novog suradnika LAUSA, pijanistu i skladatelja Brunu Vlaheka koji iza sebe već ima ozbiljnu međunarodnu karijeru. Iz Dubrovnika odlazi na turneju po Kini s programom za dva klavira i klavir četveroručno u suradnji s Dubravkom Vukalović kao D&B duo.
Dio programa kojeg će svirati u Kini odsvirat će na koncertu, kao i prvu hrvatsku izvedbu Varijacija na hrvatsku narodnu temu, op. 38 Brune Vlaheka. Detaljnije o programu bit će riječi na Glazbenim razgovorima koje večeras vodi Vojo Šiljak u restoranu Klarisa u 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.