Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Lazareti otvoreni za posjetitelje

19.05.2020.

10:07

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačka baština

Dubrovačka baština

Foto: - / -

Tvrtka Grada Dubrovnika – Dubrovačka baština d.o.o. nakon stanke uzrokovane korona virusom otvara svoje prostore u Lazaretima i Ljetnikovcu Bunić-Kaboga za sve posjetitelje uz poštivanje epidemioloških mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite RH.

Od ovoga tjedna u četvrtoj i petoj lađi Lazareta može se posjetiti izložba "Dubrovački karavanski put" autora Ane Opalić i Davida Kabalina, plod višegodišnjeg istraživanja i umjetničke rekonstrukcije karavanskog puta koji je povezivao Dubrovnik s njegovim zaleđem i stoljećima bio temeljem gospodarskog i kulturnog razvitka Dubrovačke Republike.

U drugoj lađi posjetitelji mogu pogledati izložbu "Dubrovnik, a Scarred City", multimedijalni prikaz ratnog razaranja i obnove Dubrovnika realiziran povodom 40. obljetnice uvrštavanja dubrovačke povijesne jezgre na UNESCO–ovu listu zaštićene kulturne baštine i 20-te obljetnice njezina uklanjanja s liste ugrožene svjetske baštine.

Izložbe su otvorene od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, te subotom od 9 do 13 sati.

Danas od 18 sati s radom nastavlja i 'Čitateljski klub Lazareti'. Svi zainteresirani mogu se prijaviti u klub putem E-maila ivana@dubrovackabastina.com ili preko Facebook grupe Grupa Čitateljski klub Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.